Вкусна червена крем супа

Супата направо си отива към розовия цвят:) Досега винаги ми е била любима тиквенат, но откакто вкусих тази от цвекло, последната води класацията:)
Какво ви трябва:
- 1 голяма глава цвекло;
- 2 картофа;
- 50 гр. краве масло/кокосово масло;
- 1 литър питейна вода;
- сол на вкус.
Първо измивате и обелвате цвеклото. Нарязвате го на едри парчета и го слагате да се свари. При мен това стана много бавно. Някъде около два часа, като се налагаше да доливам вода. Трябва да се размекне добре.
Когато вече е готово, добавяте обелените и нарязани също на едро картофи да се сварят. След 10-на минути са готови.
Изливате внимателно водата от тенджерата в друг съд. Може да ползвате нея или да си сварите един литър друга в кана за преваряване. Слагате маслото при зеленчуците и ги оставяте да се задушат на тих огън за 5 минути. Махате тенджерата от котлона и го изключвате. Започвате да пасирате внимателно, като бавно доливате горещата вода. Количеството вода е в зависимост от предпочитанията ви за гъстота.
Да ви е сладко:)

Коментари