Пропускане към основното съдържание

Двуцветна крем супа

Ето я и обещаната рецепта за двуцветна крем супа. Всъщност това са две супи в една чиния. Аз направих една червена и една зелена. 

Необходими продукти за червената супа:
- 2 глави цвекло;
- 50 гр.краве масло;
- питейна вода за варене  + 0.5 л.гореща вода за доливане;
- сол на вкус
Необходими продукти за зелената супа:
- 1 глава броколи,
- 1 тиквичка;
- 1/2 кафяна лъжичка чесън на прах;
- 50 гр.краве масло;
- питейна вода за варене  + 0.5 л.гореща вода за доливане;
- сол на вкус
Двете крем супи приготвяте по аналогичен начин, както винаги съм описвала досега. Ето една примерна подготовка, която ще видите, като кликнете върху текста с различен цвят : примерна рецепта за крем супа.
Съответно при зелената ще добавите чесън на прах, а защо не - една две нарязани скилидки. При приготвянето на червената крем супа имайте в предвид, че цвеклото се вари много дълго, докато омекне. Аз го сварих за два часа и половина от предишната вечер, за да не настане бунт на обяд от чакането.
Направих супичките малко по-гъсти от обичайното, за да може да се разделят добре при сипването в съда за сервиране. За това използвах вместо една, две супени лъжици квасена сметана. Сипвах с два черпака едновременно от двете супи.
Тази рецепта ще впечатли мъжете на жените, а защо не и жените на мъжете;)
Децата вкъщи ще се радват, а ако имате гости ще блеснете с изобретателността си. Родителите ви ще се гордеят, че сте толкова напред с "материала":)
На снимката съм сложила парче сиренце, което много върви към супата, а вместо препечен хляб, пърленки, които затоплих в тостера. Останаха ми от неделната ни разходка до слънчевия град Банкя:)
Жани

Коментари

Популярни публикации от този блог

Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови мъфини с горски плодове

Много вкусни и лесни както се досещате, нямат нужда от допълнително подслаждане дори. Безглутенови и без захар. Идеята взех от тук https://thebigapplemama.com/2017/02/low-cab-qbanana-blueberry-muffins.html, ама до там - развихрих въображението си и се получиха прекрасни кексчета!
За 20 мъфина са ви необходими:
2 намачкани банана; 2 яйца; ½ чаена чаша оризово брашно; 1 чаена чаша нахутено брашно; 1 пакетче бакпулвер; 1 чаена чаша горски плодове. Ползвах от замразените пакети от Лидл. 1 течна ванилия.


Всички продукти обърквате до хомегенна смес като започвате първо от бананите и яйцата и завършвате с горски плодове. Загрявате фурната до 200° без обдухване.Печете във формички за мъфини,на средна решетка, докато се образува розово-златиста коричка.

Бананови мъфини с брашно от нахут

Идеята за тези вкусни кексчета почерпих от тук http://anandamoments.blogspot.bg/2012/03/blog-post.html?m=1

Напоследък често приготвям безглутенови закуски от този вид и съм много доволна. Бързи, вкусни и засищащи. Иделни за прехапване по време на разходка, излет или за офис/училищна кутия за обяд.

Необходими продукти за около 20 броя:

1 и ⅓ чаена чаша нахутено брашно; 3 супени лъжици кокосово брашно; 3 пюрирани банани; 3 разбити яйца; ½ чаена чаша слънчогледово олио или кокосово масло; ½ чаена чаша мед; 1 ванилия; 1 пакетче бакпулвер; шепа стафиди.
Смесвате сухите съставки и към тях добавяте пюрето от банани, яйцата, меда, олиото, ванилията и стафидите. Обърквате до гладка смес и разпределяте във формички за мъфини. Печете на 200° до суха клечка.