Спаначено - морковени безглутенови мъфини



Тази сутрин си мислих, че днес няма да правя кексчета, че ще се излегна с книжка и ще си почивам пасивно. Мисля си това, защото следващата седмица така и така ще се подготвя с 60-80 мъфини и горе-долу толкова бонбони за едно събитие, на което ще участвам и си казах, че повече експерименти до 7-8 декември няма да правя. И както са казали предците ни "Да би мирно стояло, не би чудо видяло", ама аз какво да правя, като искам да ГО ВИДЯ ТОВА ЧУДО! Чудесата се случват, когато сме активни и търсим, и съответно намираме нови светове! Животът е пълен с възможности! Ох, отнесох се, а постът е само за новите солени кексчета в репертоара ми😂Само ли, казах? Между временно врътнах и една червена леща на фурна по рецепта на моята вдъхновителка Софи Йотова от Foodie Boulevard. Рецептата й е тук -/http://foodieboulevard.com/oven-red-lentils/

А рецептата за тези безглутенови спаначено-морковени мъфини е следната и за 20 броя ще са ви нужни:

- 1 ч.ч. нахутено брашно:
- 1/2 ч.ч.оризово брашно;
- 1/2 ч.ч.слънчогледово олио или зехтин, меко кокосово или меко краве масло. Пекат се под 180°, така че не мисля, че е проблем да се ползва олио/зехтин.
- 1 пакетче бакпулвер;
- 2 разбити яйца;
- 200 гр.кисело мляко;
- пюре от два моркова и две шепи спанак. Правя го като ги сложа да омекнат на пара и след това ги пасирам.
- сол на вкус и по желание.

Смесвате брашната и бакпулвера. В отделна купа обърквате яйцата, маслото, пюрето и солта. Смесвате продуктите от двете купи и е добре като ги разбъркате до хомогенност, да използвате и пасатор, за да стане гладка консистенцията.
Печете в подходящи форми за мъфини на средна решетка, на 160° докато хванат златиста коричка и се разпукат.
Ми това е😀

Правете това, което ви прави щастливи и не забравяйте - Мир в душите, Светлина в умовете и Любов в сърцата❤

Весели предПразнични дни!
Жани




Коментари